Lyngdal kommune Tiltaksoversikt Forebyggingsnivå Universelle nivå Skravlekopp – folkebevegelse mot ensomhet

Skravlekopp – folkebevegelse mot ensomhet

Lyngdal har siden 01.02.2020, vært sertifisert Skravlekopp-kommune. Det betyr at vi er med i “Folkebevegelsen mot ensomhet” og at vi er en kommune som har raushet og inkludering i målsettingene våre og som jobber aktivt for å redusere ensomhet i befolkningen. Se hvor du finner Skravlekoppene i vår kommune! Tar du utfordringen: Ber om å få din varme drikke i en Skravlekopp og viser andre at du gjerne tar en liten prat over en kopp kaffe, varm sjokolade eller tea? Våg det!!

Lyngdal har siden 01.02.2020, vært sertifisert Skravlekopp-kommune. Det betyr at vi er med i “Folkebevegelsen mot ensomhet” og at vi er en kommune som har raushet og inkludering i målsettingene våre og som jobber aktivt for å redusere ensomhet i befolkningen.

En skravlekoppkommune legger til rette for at hver og en av oss kan være med å bidra på en enkel måte, å stille oss disponible for et annet menneske over en kopp kaffe.

Ensomhetsbarometeret

I Lyngdal har vi utplassert Skravlekopper på mange ulike sosiale steder!

  • Her finner du Skravlekoppene:

Harrys Bakeri, Knøtten Kro, Edgars Bakeri Alleen, Edgars Bakeri Handelsparken, Jonas B, Lyngdal Kirkesenter, Små-Pris, Lyngdal Inn, Lucky Strike, Biblioteket i Kulturhuset, Paulssens Hotell, Biltema, Sørlandsbadet, Frivilligsentralen Lyngdal, Frivillligsentralen Konsmo, Walters Bakeri og konditori, Spar Konsmo, Brukbart Bua Konsmo, Joker Byremo, Biblioteket Konsmo

I Rådhusparken, finner du kommunens grønne Skravle-benk, som ble innviet under markeringen av Verdensdagen for Psykisk helse i 2021.

Tar du oppfordringen?

  • Be om å få din varme drikke i en Skravlekopp, og vis med dette at du er åpen for at noen kan sette seg ned med deg og ta en liten prat over en kaffekopp!
  • Våger du en prat?

Kontaktpersoner i Lyngdal:

  • Marianne Aarhoug Thorsen, Rådgiver forebyggende arbeid. Telefon: 90686482
  • Solveig Vatne, avdelingsleder NAV. Telefon: 91676175