Team 1825

Lyngdal kommune har som mål å styrke det forebyggende arbeidet til barn og unge i kommunen, en satsing som er i tråd med oppvekstreformen. «Team 1825» ble høsten 2024 opprettet i barnehagevirksomheten, bestående av 7,3 årsverk. 1825 representerer alle dager i de fem årene barna går i barnehage.

Team 1825 er et forebyggende team som jobber i barnehagene direkte med barna for å gi ulike barn like muligheter. Teamet bidrar til å løfte barnehagenes muligheter til å forebygge og gi barn rett hjelp tidlig. Det bidrar også til systematisk arbeid med både enkeltbarn og grupper.

Team 1825 består av både spesialpedagoger som jobber med vedtak, og pedagoger som jobber forebyggende. Alle barnehager i Lyngdal kommune har pedagoger som jobber forebyggende.

Hvordan skal team 1825 jobbe i barnehagene?

  • Jobbe særskilt med 2-3 åringene.
  • Skal særlig jobbe med språkutvikling, samt jobbe tett opp mot de barna som har det vanskelig, og som gir utslag i utfordrende atferd.
  • Pedagogene som jobber forebyggende er på avdeling, eller i mindre grupper.
  • Team 1825 sine pedagoger som jobber forebyggende, jobber på toppen av «grunnbemanning» i barnehagene.
  • Gi veiledning til personalet i barnehagen.

Hvorfor jobbe med tidlig innsats på småbarnsavdeling?

Forskning viser at hjernen er mest mottakelig for ny læring når barna er 1- 3 år. Hjernen er mest elastisk i denne alderen. For at vi skal kunne se om team 1825 har positiv innvirkning/effekt på barn i Lyngdal kommune sine barnehager, må vi legge hovedvekten av det forebyggende arbeidet med 2-3 åringene. Tidlig innsats er avgjørende for å avdekke og tilrettelegge for barn i en tidlig fase i deres liv. Vi skal arbeide med å oppdage utfordringer, sårbarheter og risikoforhold, og iverksette tiltak så tidlig som mulig for å forebygge en uheldig utvikling eller eskalering. Forskning viser at tidlig innsats i barnehagen er avgjørende for enkeltbarn, da barnehagen er den viktigste inkluderingsarenaen i vårt samfunn. Tidlig innsats er en nøkkel for å hindre og motvirke senere utenforskap.

Kontaktinformasjon

Siri Renate Rob, avdelingsleder

 995 70 274